СТАТИИ

Защо Шио Коджи?

ШИО КОДЖИ е сос, който тепърва ще набира популярност у нас. Зад направата му стоят години опит и познания, но пък процесът на ферментация е сравнително кратък – около две седмици на Коджи ориз, вода и сол. Той е нашият личен стремеж към по-здравословно и разнообразно хранене.

Шио коджито е изключително богато на пробиотици и може да се използва като заместител на солта или соевия сос. Може да се добавя към храната в последната минута, но също намира и отлично приложение при мариноването на меса и зеленчуци, като ги прави по-крехки и им дава натурален умами вкус.

Шио коджито придава повече дълбочина на храната. Може да се използва за направата на дресинги за салата, глазиране, домашна майонеза, сосове, добавяне към десерти и като подправка към бърканите ви яйца. Може да се добавя във всяко ястие, стига да искате да го направите по-интересно и вкусно.

Шио коджи ще придаде на ястието ви необходимия умами кик, който не може да се сбърка. Готови ли сте да разнообразите и надградите вашия набор от рецепти? Можете да намерите нашето шио коджи с няколко вкуса тук: https://soferments.com/kodji/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *